De shortlist

De shortlist

De goede zoon – Rob van Essen

Dit boek is een meeslepend verhaal vol vreemde aangelegenheden, maar ook een intense autobiografische roman over een zoon die terugkijkt op allerlei gebeurtenissen na de dood van zijn moeder. Wanneer twee mannen met een specifieke geheime opdracht afreizen naar het zuiden, kent slechts één van hen het echte doel van de reis. De ander daarentegen heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar de verlossing en de vergetelheid, bijgestaan door tal van futuristische iconen zoals ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s.

14 gemiste oproepen van Cruijff – Michel van Egmond

Michel van Egmond schrijft al ruim 30 jaar fulltime over voetbal. Met deze verzamelbundel brengt hij zijn best werk samen onder één dak.

De unieke reportages die hij brengt gaan over ontmoetingen met grote namen binnen de voetbalwereld, maar vertellen ook de minder bekende levensverhalen van enkele andere iconen.

Van Egmond gaat dan ook vaak ver voor het uitwerken van zijn verhalen. En dat mag je letterlijk nemen. Hij reist ondermeer helemaal naar Tokio om een ontmoeting te hebben met de Japanse fanclub van Venlo, een bezoek aan Zlatan Ibrahimovic in het hartje van Parijs en schrijft op zijn eigen ludieke manier vanuit Peking over de bijzondere persconferentie van Van Gaal. Samengebundeld vormen zijn verhalen over de bijzondere, ontroerende, verrassende en soms tragische kant van het voetbal, door het ogen van één van de meest gelezen sportschrijvers van dit moment, een schat aan literaire voetbal annekdotes.

Het Strandhuis – Suzanne Vermeer

Ooit waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Voorgoed. Sindsdien praten ze niet meer met elkaar en zien ze elkaar niet meer. Maar dan zorgt een reeks vreemde gebeurtenissen voor een nieuwe wending. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat absoluut onmogelijk. Dat weten ze wel zeker…

De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien.